Bygg egna utemöbler av lastpallar

När solen och värmen kommer är det härligt att ha en loungegrupp i trädgården som man kan koppla av i. En sådan är dock ofta en ganska dyr investering, dessutom är utbudet begränsat. Vad sägs om att istället kunna skapa en egen utegrupp efter smak och behov? Det gör du med, hör och häpna, lastpallar. Lastpallar går att köpa billigt i de flesta byggvaruhus. Har du riktig tur kan du också komma över begagnade om du tittar på köp- och säljsidor på nätet.

Så här gör du för att bygga din egen utegrupp

Build your own outdoor furniture by palletsAntalet lastpallar du behöver för detta projekt beror helt enkelt på hur stor du vill att din utegrupp ska vara, men för en grupp för 4 person behöver du ungefär tolv stycken. Det du behöver göra är att helt enkelt bygga ihop pallarna till önskat utseende. För att bygga en soffa behöver du fyra pallar som sittdel och två pallar som ryggstöd. Det är inte ens nödvändigt att sammanfoga pallarna, men ryggstöden kan vara bra att fästa med hjälp av en skruvdragare, speciellt om gruppen ska vara fristående.
Ett bord bygger du sedan enkelt genom att stapla flera lastpallar på varandra. Om du vill att bordet ska vara lätt att flytta kan du fästa hjul på undersidan

När du är klar med själva byggandet börjar det roliga. Det är nu du kan välja om du vill måla pallarna i någon färg eller om du vill lämna dem råa och rustika. Täck sedan sittdelen med en skumgummimadrass och ös på med massor av kuddar i färger och mönster du gillar. Det är viktigt att inte snåla med kuddarna eftersom det är de som gör din sittgrupp bekväm.

För relativt liten arbetsinsats och lite pengar kan du faktiskt få en sittgrupp som håller i många, många år. Visst låter det bra?