Olika sätt att bygga sin egen sänggavel

Ett effektivt sätt att piffa upp sovrummet med är att bygga sin egen sänggavel. Detta är ett projekt som absolut inte behöver bli dyrt men som gör stor skillnad. Oavsett vad du gillar för stil så finns det olika typer av gavlar du kan göra själv som passar. Själv har jag gjort ett antal olika genom åren eftersom jag gillar att förändra här hemma. Jag tänkte tipsa er om några här.

Different ways to build your own bedsideDu kan till exempel bygga en härlig vadderad sänggavel som ger en riktig hotellkänsla. Denna gör du enkelt genom att köpa en plywoodskiva på byggbutiken, klä den med vaddering och häfta fast ett snyggt tyg över hela härligheten. Om du vill så kan du också borra hål genom skivan och sedan fästa knappar på framsidan. Då får du en snygg och arbetad effekt.

Den som gillar det mer rustika kan samla åldrade plankor eller drivved och sammanfoga med en regel på baksidan. Det kommer att ge ett härligt, rått intryck som drar ögat till sig. Du kan också göra på samma sätt med smala trästammar, till exempel björk. Se bara till att du frågar markägaren om lov innan du ger dig ut och hugger ned ungbjörkar.

Det industriella och enkla har varit populärt under en längre tid. För att skapa en sänggavel som passar denna stil kan du använda dig av korrugerad plåt. Se bara till att fila ned alla vassa kanter så att du inte skär dig. Får du tag på snyggt rostad takplåt ska du absolut ta tillvara på den. För att den inte ska skräpa kan du behandla den med klarlack. Det är också snyggt att använda ett armeringsnät som sänggavel. Fördelen med det är att du kan fästa saker med klämmor på det. Piffa till exempel upp nätet med foton och bilder som du gillar.

Om du inte orkar lägga ned så mycket tid på sänggaveln så fungerar det också att köpa en spånskiva och måla den i en favoritfärg. Den blir en fantastisk färgklick för rummet i sin enkelhet.