Fixa härliga mattor på olika sätt

En matta är både mjuk att gå på och skapar en ombonad känsla. Ofta är dock mattor ganska dyra, något som gör att man kanske drar sig för att investera i en. Som tur är, är det inte svårt att fixa egna mattor för en betydligt billigare peng. Här kommer jag att tipsa om några mattprojekt du enkelt kan göra själv.

Matta av garnbollar

Fix beautiful mats in different waysKommer du ihåg de där garnbollarna man ofta gjorde som liten? Ofta blev de på den tiden en tofs till en mössa eller någon lustig mobil, men faktum är att de faktiskt går att sammanfoga och skapa en mysig matta med. För att göra detta måste du först och främst göra massor av garnbollar. Mängden du behöver beror naturligtvis på hur stor matta du vill göra. Använd gärna akrylgarn när du gör detta eftersom det är mest tåligt och lättast att tvätta. När alla bollar är klara sammanfogar du dem i den form du önskar. Smart är att göra en rund matta eftersom det är enklast.

Matta av gamla t-shirts

Vi har alla ett gäng gamla t-shirts som ligger i garderoben men aldrig används. Kanske har vi tänkt att det kan vara bra att ha om vi skulle måla någon gång, men det blir aldrig av. Istället för att låta t-shirtarna vara garderobsvärmare kan du faktiskt skapa en matta av dem. Det första du behöver göra är att klippa dem i strimlor. Genom att söka på nätet kan du hitta beskrivningar på hur du enklast klipper ut sådana. När det är klart är det bara att ta fram din grövsta virknål och sätta igång att virka. Även här har du mängder av valmöjligheter gällande form. Sök på nätet för att hitta närmare beskrivningar.

Ny matta av gammal matta

Kanske har du trasmattor som blivit slitna och fula längst ut i kanterna. Klipp då av den skadade biten och sy dit matchande kantband. Vips så har du en ny och uppgraderar matta.