Fixa en enkelt sänghimmel

Tänk att få vakna under en böljande sänghimmel, vore inte det en dröm? Som tur är, är det mycket enkelt att fixa en sänghimmel helt själv. Det behöver inte ens bli speciellt dyrt. Det går också bra att anpassa sänghimmeln helt efter egen smak. Kanske fördrar du det romantiska och skira eller så vill du ha en mer rustik look? Det går att göra sänghimlar på flera olika sätt, men det tillvägagångssätt jag nu tänkte presentera är ett av de enklaste. Dessutom är den här himlen enkel att ändra utseende på bara genom att byta ut tyg.

Det här behöver du

Fixa en enkelt sänghimmelFör att ordna en vacker sänghimmel behöver du två rundstavar. De bör vara lite längre än din säng är bred. Du behöver också tyg, smala kedjor, krokar och eventuell plugg. Det som kommer att avgöra vilket utseende din sänghimmel får är tyget. Om du vill ha ett romantiskt sovrum är ett tunt spetstyg vackert. Den som vill ge ett mer rustikt och lantligt intryck kan välja ett linnetyg i en vacker färg.

Gör så här

Mät först ut var krockarna ska sitta. Du behöver placera två så att du kan hänga upp en rundstav vid sängens huvudända och två så att du kan hänga upp en vid fotändan. När du vet var skruvarna ska placeras fäster du dem. Häng sedan kedjorna så att de bildar en ögla och trä igenom rundstaven. När du gjort det är det dags att drapera tyget. Du kan antingen välja att ha ett helt tygstycke som löper över hela sängen och ned på båda sidor. Det går också bra att ha två stycken så att det bildas öppningar vid fot- och huvudändan av svängen. Svårare än så är det inte att fixa en riktigt härlig sänghimmel. När du är klar är det bara att lägga dig ned och njuta av ditt verk.