Det är enkelt att tapetsera!

Känns väggarna hemma tråkiga och ouppdaterade? Då borde du verkligen botanisera i det stora utbud av tapeter som finns tillgängligt ute i butikerna och på nätet. Det finns verkligen något som passar alla, oavsett om man föredrar det enkla stilrena eller om man vill ha riktigt färgglada väggar. Många drar sig för att tapetsera eftersom de tror att det ska vara svårt. Visst kan det vara lite trixigt med till exempel mönsterpassning, men är du bara noggrann behöver du inte vara rädd för att tapetsera själv. Välj gärna en slät vägg utan för mycket detaljer på när du ska tapetsera för första gången. Det blir en bra träning.

Det här behöver du för att tapetsera

Det finnwallpaperss några saker som är bra att ha när du ska tapetsera hemma. Naturligtvis behöver du rätt mängd tapet. Hur många kvadratmeter vägg tapeten täcker finns angivet när du köper dem. Det gör det enkelt att räkna ut hur många rullar du behöver. Du behöver också en tapetkniv, en mjuk borste och tapetklister. Ett vattenpass kan också vara bra att ha om du har mycket sneda tack.

När det är dags att tapetsera

Idag säljs många tapeter som inte behöver förbehandlas med tapetklister. Förr var det ofta så att tapeterna behövde behandlas med klister och sedan ligga och svälla, men nu finns det faktiskt tapeter där du kan klistra direkt på väggen. Innan du ska börja är det bra att titta efter så att inte taket är snett. Tapetserar du då kant i kant med taket så kommer tapeten att hamna snett. Mät därför ut en rak linje med vattenpass. Om du behöver mönsterpassa så är det bra att lämna lite tapet vid tak och golv. Överflödig tapet skär du sedan enkelt av med din tapetkniv. När du fäst tapeten på väggen borstar du försiktigt med en mjuk borste, på så sätt försvinner eventuella luftbubblor.