Piffa upp loppisfynd

Ofta tror vi att vi måste besöka inredningsbutiker eller möbelvaruhus för att hitta nya möbler. Vill du hitta riktigt unik inredning skulle jag dock råda dig att besöka en loppis. Där finns många gömda skatter som med några enkla medel kan få ett helt nytt liv. Låt dig inte luras av att den vackra byrån är har skavd färg eller att de perfekta matsalsstolarna har fel tyg på sitsen. Det är saker som du enkelt fixar själv. Läs vidare för att lära dig om hur du kan liva upp gamla möbler.

Byt klädsel på stolar och pallar

Change clothing on chairs and palletsHar du hittat en vacker stol eller en snygg pall som har gräsligt tyg på sitsen? Ingen fara, det är enkelt att åtgärda. Allt du behöver är ett tyg du gillar och en häftpistol. Du kan eventuellt också behöva ny stoppning i form av vadd beroende på hur gammal stolen är.

Det första du ska göra är att sprätta bort det gamla tyget och kolla statusen på stoppningen. Behöves ny sådan häftar du helt enkelt dit vadd i form av fodertyg, sedan är det dags att fästa det nya tyget. Passa först tyget över sitsen och se till att eventuellt mönster sitter rakt. Häfta sedan fast tyget med en häftklammer på alla fyra kanter. Se till att sträcka tyget ordentligt. Häfta sedan växelvis på de olika kanterna så att tyget blir jämt sträckt. Vik sedan in kanterna snyggt och häfta fast även dem. Vips så har du en helt ny stol eller pall.

Förändra med färg och tapet

En gammal byrå kan få helt nytt liv om du tapetserar framsidan av lådorna. Välj en tapet i ett mönster du gillar och skrid till verket. Det är också snyggt att måla äldre möbler i fina färger. Du kan förresten även kombinera tapet och färg på samma möbel. Knoppar som inte känns så uppdaterade byter du lätt ut. Idag finns mängder att knoppar att välja bland ute i handeln. Varför inte piffa upp byrån med lyxiga marmorknoppar eller stilrena knoppar i metall?